Vanlig dag i paradiset!

Idag har det varit väldigt konstigt väder här i Florida. Det var sjukligt varmt här på dagen runt 35 grader men ingen sol? men nu på eftermiddagen så fick vi veta varför det har varit knäppt väder!

kl 16.00 så tittade jag och Fredrik Schill ut för och se om det blir någon paddling. Det var mörkt på himlen och vi hörde åskan. När vi tittade ut tio i fem så var det fint igen, vi var ute och paddlade men vände när vi såg att ovärdet var på väg tillbaka. Precis när vi kom till bryggan så bröt Helvetet lös. Värmen bara försvan på 2 röda och när vi spände fast våra kanoter i sista sekund så såg vi hur en k1:a stog upp på fören och sedan blåste förbi över några andra kanoter. Några sekunder efter det så var det full kaos på planen där kanoterna ligger. Alla försökte hålla i kanoterna och spänna fast dem. Vi sprang hem och direkt när jag sprang upp för trappa till huset så kom regnet. Och jä'*lar var det regnade. "Närmare en tornado kommer du inte att komma!" Ett citat från en äldre man här på området. Det har varit tornado varning hela kvällen nu efter det.

Lägger upp en bild som Norrmännen ha ta innan det började regna.!


Ja det blåste lite! palmer blåste bort och gatustolpar föll till marken.

Nu på kvällen så har vi varit och käkat med våra finska vänner och efter middagen har vi bara fulat oss en del!
kommer en bild på mig och min "Franska" vän Daniel(Han är svensk :) hehe)


Nice!
Hörs!

Erik

Lite bilder

Tänkte lägga ut lite bilder ifrån vilodagen i Miami!
Vilket var riktigt coolt. Har inte sett en häftigare stad någonsin.


Vi tog oss några timmar på South Beach så klart! Vilket är ett måste!


Det var så Amerikanskt, Innan matchen började så hälsade dem hem 2st Från the Marine Force som har varit i Irak. Alla jublade och det blev en riktgit cool stämning! Och sen Nationalsången. :)


Jag utanför AmericanAirlines Arena.


Även den goda Fredde var nöjd efter matchen!


Ha en god kväll!

Erik

6 veckor!

Imorgon så är det Tisdag och då hoppar vi över 6 veckors strecket. Vad har hänt dessa veckor då? Ja det har ju varit en hel del träning förstås även en del sol timmar men annars så har det inte hänt så mycket. Vi har ju varit och shoppat en del i både orlando och i Melbourne. Den största händelsen har ändå varit när vi var i Miami och kikade på Miami Heat VS Huston Rockets (125-119). Självklart så var vi på South Beach vilket jag tycker är ett måste när man är i Miami.

Nu är det bara 2 veckor kvar innan jag åker hem till Sverige där jag stannar i 2 dagar innan jag drar till Portugal.
Just nu så är hela vaxholms Elit och tränar nu och jag åker dit den 18 för att sluta upp med dem och träna sista veckan innan vi drar hem till sverige igen.

Direkt när vi kommer hem till Sverige så kommer det vara sprint-testhelg. Där kommer det att testas olika besättningar och även se vilka och vem som ska köra k2 respektive k1 på tävlingarna i sommar! Ska bli kul att köra igång säsongen igen.

Nu är det dags att gå och lägga sig! Sovgott!!

Erik

veckans slut

Nu känns det verkligen som om veckan ska vara slut. Idag är det dock bara torsdag och vi har 2 fulla träningsdagar kvar. Idag har vi haft vilodag som känns väldigt skönt som vanligt. Inget går upp emot en dag där man bara kan ta det lungt.

Imorgon så sätter träningen igång igen och då blir det paddling. Passet kommer att bli 10/110s ett riktigt bra pass att köra k2!, Lite tränings tips ;) På eftermiddagen blir det också paddling k2 eller k1 det vet jag inte.

Känslan just nu är att det börjar närma sig slutet av detta läger men igentilgen är det ett tag kvar. Och när jag ska hem härifrån så blir jag bara hemma i sverige i 2 dagar sen drar jag vidare till Portugal och hälsar på Älsklingen som är där på träningsläger. Då blir det en vecka till med bra och skön träning!

Nu är det dax att äta kvällsfikan. Som består av grekisk yoghurt (23g Protein, 3g fett) och lite musli på det. Även 2 ägg.

Sov gott!



Erik

Kul vecka!

Nu är träningen igång igen efter en liten vilohelg. Det har varit skönt för kroppen att bara tagit det lungt i 2 dagar. Focusen under mina viloperioder har varit att verkligen vila och att äta och sova bra. En vilodag som innehåller en massa aktiviteter är ingen bra vilodag för mig.

Ihelgen har det varit en Plojtävling här på The Pines Yak for a Stack! Jag skrev i förra inlägget var det var för någonting. Det var roligt, mycket fina utklädnader från varje nation var det också! Vi hade en bra ide att vara ett Amerikanskt fotbollslag, Miami Dolphins. Vilket jag tyckte var ganska coolt. Tyvärr så van vi inte :(.

Idag så har det varit ett 30s "All-Out" test i sprint gruppen. Där mätte vi Acceleration, Maxhastiget och hur lång tid det tar att komma upp i maxH och hur långt vi kommer på 30s. Det var lite intressant och framför allt kul, kännde att lite av tävlings tänket kom in och lite nervigt.

Veckan som vi har framför oss nu kommer att bli rolig. Med mycket lopp och start träning plus att vi får ett litet tillskott i gruppen i form av en Norrman. Blir kul.


Tack!
Hej


Dock inte alla från "laget"!


Stenhård! Tackar chillamedschill.blogg.se för bilderna!

Ett pass kvar

God eftermiddag!

Nu är det som sagt bara ett pass kvar innan det blir lite längre vila. Vi har vila både lördag och söndag denna helgen vilket är riktigt skönt.

Vad är det som händer i helgen då? Jo ihelgen blir det JAK for a STACK vilket är ett litet jippo som händer här i florida varje år med alla kanotister inblandade som finns här på the Pines. Alla klär ut sig till roliga saker och så tävlar man i lag om 4 som är blandade bland alla kanotister.

Det ska bli riktigt skönt att få vila lite :) och nu är det dags för sista passet see ya!


Livet leker här in the U.S!

En månad och en dag

Nu har vi varit här i en månad!

idag är det onsdag och Solen skiner och steker på våra bruna kroppar! Sitter och lyssnar på en låt som några av våra Canadensiska vänner har gjort här på The Pines. YES heter den och den finns på youtube.com!

Idag så fyller Sofia Paldanius år men säger inte hur MYCKET hehe! Grattis!

Förmiddagspasset blev gym vilket det är varje Onsdags förmiddag. Efter gymmet så åker vi förbi ett Frukost cafe där man kan käka, ja just frukost. Idag blev det en omelett och en kopp kaffe.

Ieftermiddag blir det K4 i sprint gänget och passet blir 8x200m vilket kommer bli en riktigt höjdpunkt. Hoppas Jag i alla fall! Ikväll så blir det nog bara att ta det lungt för att få ut så mycket utav vilodagen i morgon.
Vilodagen kommer väldigt lägligt nu när kroppen börjar känna sig lite sliten och öm. 

Ihelgen blir det lång vila då vi är lediga både lördag och söndag. Skönt!

Som sagt så har jag nog bestämmt mig att köpa en ny paddel. Ska ha bestämmt mig till i eftermiddag.

Kommer lägg upp lite bilder i alla fall.

Denna blid fick bli lite mindre! hehe!!


Så här ser Paddlarna ut, min till vänster och den högra är den jag kanske ska införskaffa till min Flotta!


Anders S på väg ner för att testa lite olika paddlar, Gör allt för att hänga med oss stora grabbar! :)


En annan Riktigt bra bild på Anders S! Var tvungen! 


Tack så hörs vi!

Lördag och Vilosöndag!

Sitter precis och avnjuter en god frukost tillsammans med min "Roomie" Daniel Hemselius! Idag blev det Kaffe, Bagels, Yoghurt och en kanelbulle, det är ju trots allt Vilosöndag! Idag blir det nog Cocoa Beach för att bättra på brännan lite.

Igår var det lördag och den bjöd på träning Alligatorsafari och bullbjudning och sol.
Vi var på Alligatorsafari i går 45 min innåt ilandet här ifrån sett. Vi åkte Airboats vilket var riktigt coolt! Självklart såg vi alligatorer och fåglar det var riktigt trevligt. Tänkte visa lite bilder ifrån veckan och ifrån igår!

Hörs! Erik



Här bor vi! jag upp till vänster! det är vår gula bil:)



Båten vi åkte med! Den lät litegrann!


Gänget!


The first Alligater! Detta var en stor en!



Det var riktigt cool miljö!


Fick även en simmande Crock! Trippen var riktigt bra och för bara 130kr det var det värt, lätt!


Har även testat en ny paddel som är samma modell som den jag har men den är mycket hårdare och mycket lättare! Har en blid på en test paddel som jag har lånat. Så om jag ska beställa någon så ska jag göra den svensk och fin! :)


Riktigt bra paddel!


Fredag 11/3

Fredag i dag och nu är det snart helg! Helgen känns inte så speciell nu när man knappt vet vad det är för dag!

Fredagar bjuder ialla fall på två riktigt roliga pass Förmiddagen var det k2 10/110s vilket är riktigt roligt i k2. och Eftermiddagen blir det mitt favoritpass 5x50m och 5x100m mycket roligt! Då blir det k1.
Idag på eftermiddags passet ska jag testa en "ny" paddel. Den är samma modell som jag har nu bara att den är mycket lättare och mcyket styvare, vilket jag tror kan vara bra på 200m.

Annars så har det inte hänt så speciellt mycket är i Florida. Dagarna går åt till att träna och äta och vila, visst att vi kanske åker och tar en kaffe på Starbucks i bland och att vi åker till stranden eller till ett "Mall" men annars så ser dagarna ganska lika ut.

Jag har hört att det börjar bli vår väder hemma i sverige vilket känns mycket trevligt att komma hem till, kanske kan bli ännu lite varmare innan jag kommer tilbaka! Hoppas..:)

Nu väntas det lunch på ett ställe som heter Insane Burittos som ligger en lite bit bort ifrån där vi bor. Dom gör riktigt goda Burittos:)  Det är ju trotts allt bara fredag en gång i veckan!


Ha det så bra!

peace out!

Erik

måndag 7/3

Måndag i dag och första dagen på veckan. Dagen började med en välbehövlig frukost. 2 ägg, Protte yoghurt med musli och en lite kaffe. Riktigt fint! Sen var kl 09.00 och det var dags för första passet, som idag var paddling i form av 8x75m 5x40s och 5x75m ett bra pass men lång tid på vattnet. Som tur var så hade jag med mig som vanligt mitt protein ut i båten, detta hjälper mig mycket och ger mig mer effekt på min träning. Proteinet är ifrån Proteinfabrikken.com och heter Whey Tech. mycket bra! Efter lunchen så blev det stor handling med "Familjen" på Publix en mycket bra mataffär som ligger här i närheten. Eftermiddagen kom och det var dags för gym. Idag gick det även mycket bra där! Gick hem ifrån gymmet som ligger ungefär 2-2,5km från där vi bor.


Igår så hade vi vilodag då vår lägenhet åkte iväg till Orlando och skulle shoppa lite. För min del blev det inte så mycket men det fanns andra som slösade destomer pengar :). Hela dagen gick åt att strosa omkring på outleten som vi var på. Måste bara säga att det finns mycket roliga människor att titta på här i USA, mycket bättre än hemma :)

Imorgon börjar träningen med paddling och på eftermiddagen blir det löpning. Det var allt för denna gång!

Hörs

Erik




Proteinet jag använder förtillfället! Mycket bra och gott är det med, Mjölkchoklad!

Lördag 5/3

Idag är det lördag i Florida och i morgon söndag är det vilodag. Dagen har gått åt till att träna och äta som vanligt. Började dagen med gymmet och till lunch blev det tonfiskröra med pasta, paprika och lök lätt cream fresch och kryddor. Mycket gott och nyttigt!

Eftermiddags passet kommer att bli paddling iform av 8x15s 8x20s 8x30s ett mycket bra pass nu så här på försäsongen.

Ikväll så kommer det bära av till El Chico en restaurang som serverar mycket mat till förmånliga priser, ett lätt val för en hungrig kanotist :)! Efter det som kanske det blir bio filmen vet vi inte än.

Imorgon söndag så blir det kanske Orlando och lite shopping eller om det är fint väder så blir det stranden. Får se vad vi är sugna på!

Lite bilder från veckan som har gått!



Gänget som väntar på att få bord på Texas Roadhouse



petter och Christian väntar på att få maten



Det var värt att vänta på! Nice!


Så delar jag lägenhet med dessa töntarna!
;)


Sofia Paldanius, som tycker maten är det bästa som finns! här sitter hon och käkar innan läggdax!


Fler blider och text kommer i morgon !

Byebye
Erik

Torsdag 3/3

Idag var det ännu en efterlängtad torsdag. Idag har vi som sagt haft heldagsvila, vilket är välbehövligt.

Dagen har gått åt på Melbourne mall där vi åt lunch och fikade. Vi har även haft lite "Avskedsfest" för Petter som åker hem i morgon fredag till Sverige igen. Annars så har det inte hänt så mycket annat, träning, äta, sova, träna osv. Det är så dagarna och veckorna ser ut här. Faktiskt ganska behagligt måste jag säga.

Just nu sitter jag med en Cefar, en lite apparat som ger elektriska inpulser som stimulerar musklerna och masserar mycket skönt faktiskt!
Ska se hur det känns i morgon dagen, har varit lite trött i ryggen senaste dagarna men med Massage och lite kräm så funkar det bra.

Men vi hörs i dagarna!

Erik

Tisdagen den 1/3

Då var det tisdag och två veckor av vårat 8 veckor långa täningsläger var av klarat. Denna tiden har gått väldigt fort, får se om de resterande 6 veckorna går fort dem också!

I morgon kommer lite fler av det svenska landslaget hit för att börja deras träningsläger. Runt 10 st tror jag de blir. Ska bli roligt att få hit lite fler även om det har varit väldigt lungt och skönt :)

Idag så var det dom mycket trevliga 10x4 minuterna tröskel, de var lika jobbiga som sist. Tur att jag hade med mig en oxygen bar från Proteinfabrikken.com mycket goda dem borde ni smaka!

snart är det dax för löpning får se om det blir lite längre löpning idag eller om det blir lite mer sprint inspererat!


Vill även säga GRATTIS till min kusin som fyller 20 år idag! Så Grattis Oscar. hoppas du får en bra dag!
Oscar tillsammans med Angelina Jollie! hehe




Ha det så bra så hörs vi snart igen!

Erik

RSS 2.0