Moskva Del 1

Hej hej hallå!

nu har vi varit i moskva i snart två dagar! det är väldigt väldigt varmt. idag har vi haft 38grader och det är inte svalt i vinden. i morgon så är det dax att racea. då blir det k2 500m tillsammans med Björn Granstedt. det kommer bli fett. loppet går kl 18.00 så det är ganska långt kvar. maten är ganska okej faktiskt. och boendet funkar.

vi har även testat banorna och startgrindarna och allt känns snabbt! även kanoten och gubbarna i den ;).

Hörs i veckan!

/Birre

Tomorrow

Imorgon är det dax att resa till Moskva för att tävla i Europamästerskapen i kanot! det kommer bli fett!
har aldrig varit i Ryssland förr så bara det kommer bli coolt.

har just packat klart. det är så segt att packa. känns som jag har levt i en väska hela sommaren. just nu packar jag för två resor. för direkt när jag kommer hem från moskva så ska jag resa vidare till jönköping för vm läger.

ikväll så var vi ute och åt med U23:orna tillsammans med Sussane Gunnarsson, som är våran ledare/kapten. det tog lång tid att få maten. men det tog inte lika lång tid att äta upp det.

Moskva Here I Come!


Läger del 2

Nu är snart lägret slut. det känns som att det presis har börjat, men det är ganska kort. på tisdag åker vi till ryssland. åker kl 13.30. jag kör mitt första lopp på fredag. det är k2 500 tillsammans med björn granstedt. imorgon har vi första och ända halvdags vilan innan tävlingen. på eftermiddagen blir det gym och paddling. 

idag har det varit en grymt kvav och jobbigt. mycket hård träning, men kul. och väldigt konstigt väder. det har varit som att det har legat ett lock på vaxholm idag, varmt men molnigt. imorgon skulle det också va dåligt väder. men va gör det. orka bry sig igentligen. det är alltid skifftande väder och kommer alltid att vara ;).

jag och svenne efter försöket på EM i Spanien.


läger del 1

Då var första dagen av lägret av klarat. känns bra i besättningarna. körde 10x100m max med stilla starter + promenad i dag på förmiddagen. på eftermiddagen så blev det, lyssna nu, 4x500  fart 4. de ni! bästa händelsen idag var: när vi gick förbi sussane´s bil så var den öppen, tittade i täningslåset där satt bilnycklen. brevid på sätet låg plånboken och i baksätet låg alla seniorer och juniorenas pass. riktigt typiskt. :)hehe

det kommer bli tuffa veckor för mig framöver. denna vecka är det läger fram till tisdag. sen åker vi till Moskva och kommer hem den 2:dra direkt när jag landar så ska jag sätta mig på ett tåg till jönköping. där är det VM läger fram till den 6:e. efter det så ska jag hem vila någon vecka och sen bär det av till VM. it´s going to be awesome!

I morgon blir det uppgång 0730 paddlin 0830 det blir fett.!

ha de bra /Erik



förra året innan SM


Tack.

Vill bara säga tack till dem som har grattat mig för mina tävlingar och uttagningar jag har gjort i sommar.

men det är det viktigaste kvar. just nu är det läger hemma i vaxholm för u23 EM i moskva som vi åker till på tisdag. efter det är det VM i Polen som gäller. det kommer bli riktigt coooollltt. 

kan meddela att mitt stora mål jag hade innan säsongen skulle börja, var U23 EM men i år blev det mycket mer och det känns riktigt bra.

till Tomas: Har du inte redan bokat London?! hehehe. det är klart vi ska dit.

aja imorgon blir det k2 tillsammans med Fredde Schill det blir riktigt nice.!
överfart Here We Come!

/Birre

Äntligen.

Då har det äntligen kommit ut, VM-uttagningarna.

Jag ska få åka. det ska bli realy nice! jag ska köra k2 200m tillsammans med Anders svensson, och stafett tillsammans med Petter Anders svensson och Anders Gustafsson. det blir as kalas.

snart bär det av till stan för att besöka gymgrossisten för att bygga på sitt föråd av goodies!. Idag börjar u23 lägret här i vaxholm och det håller på tills på tisdag. Då vi åker till Moskva. Det kommer bli coolt har aldrig varit i Ryssland. hoppas det blir ballt.

jodå så e det me att.

ps klockren bild som kommer nu.!

/Birre




Home again!

Hej igen!

då var man hemma i vakra vaxholm igen. resan gick snabbt och smärtfritt hem.

har redan varit ute på vattnet och kört ett roligt pass tillsammans med Petter, Björn, Eve, Jacke och danny. mycket oseriöst pass. men det skulle vara återhämtning i dag så det var ju bra.

sitter fotfarande och väntar på uttagningarna, har inte hört nått än. det sas att det skulle lägggar ut i måndags sen i tisdags och sista beskedet var att det skulle komma ut i dag. men det har inte hänt nått än...


men men så e det. nu är det dax för käk. och imorgon sätter u23 lägret igång. det blir nice!

godkväll!
/Erikpallen från k1200m på SM

good morning vietnam!

jodå ett litet sitat från Robin wiliams från filmen just GOOD MORNING VIETNAM. mycket bra film för övrigt.

på tal om film i går såg jag Flag of are fathers. mycket bra! kan jag rekomendera till er som gillar gamla andravärldskrigs filmer.

idag är det dax att åka hem från hälsingland. har varit här sen i lördags kväll. det fick bli tåg hem för oss idag. det tar bara 2 och en halv timme hem till stockholm. då hinner vi förhopingsvis vara med på kvälls passet. jiipii.!!!
har saknat träningen. det är ganska sjukt jag har inte paddlat på 3 dagar och ändå saknar jag det. hum det är lustigt. det är verkligen kul!.

idag skulle jag få reda på VM-uttagingarna sa Bengan till mig i går. det ska bli spännande.

nä nu är det dax att packa så man kommer iväg någon gång.!

Ha de! /Erik

I väntan

Hej.

idag har jag och sara och hennes syster och mamma varit på Järvzoo och kikat på djuren. en riktigt fin djurpark med mycket djur. vi fick se 4 små björnungar och 4 små vargungar väldigt söta. vi har även varit i Bollnäs i dag, för övrigt en ganska liten stad och ful var den :).

Sitter just nu inne på internet 24-7. väntar på att VM-uttagningarna ska komma ut. först hörde jag att dem skulle komma ut i går, sen blev det att dem kommer i dag på dagen men det blev ju inte så häller. så vi får väll se om de dyker upp ikväll eller nått. Hoppas på det. håller tummarna.! nu kommer en liten bild från sm direkt tagen efter silvret på k1200m.



Foto: Madde Tingström.

Solbränd och fin

Idag har det varit en väldigt varm dag i hälsingland. har legat på stranden hela dagen och inte gjort något ansträngade alls. jag har blivit väldigt brun och fin :P

imorgon så bär det av till Bollnäs för ett gympass. det är ju dax att aktivera sig nu när jag har vilat helt i två dagar. får se om sara hänger med eller inte. Det kommer även att bli en sväng till järvzoo i morgon, kika lite på djuren. förhoppninsvis så är dom vakna.

känns som att sommaren är snart slut inte kuuull. har knappt varit hemma i vaxholm alls denna sommar. får se om det blir bra väder nästa vecka då är jag faktiskt hemma. men det blir ingen slapp vecka för det, det är ju u23 em läger i vaxholm då. det blir nice.!

/Erik


maximal träsmak

Då var SM slut för den här gången. det blev ett riktigt kanon sm för min del, 4 guld 1 silver och 2 brons. det funkar.

det blev många timmar i bilen på väg neråt i sverige i går. vi skulle som tur väl inte hela vägen från luleå till stockholm utan vi gick av efter 60mil i glada hudik. här kommer jag att vara till onsdag då vi åker hem till vaxholm igen. sara är självklart med vi är trots allt hos hennes mamma och hälsar på ;). På torsdag börjar u23 em lägret. det sköna är att det ligger i vaxholm. nice!

snart är det dax att äta sen blir det nog en skön film ute på verandan kanske till och med bio men det är en bit in till hudik. här kan man bo granne med en som bor 5 mil bort. ganska skönt på ett sett.

aja livet är inte hårt för tillfället. Tacka vkskanot och vkselit för en guldklimp till sm!


jag efter k1 200m. Då blev det silver!!

Snart slut.

Sista natten på sm i luleå.

i morgon bär det av hemmåt från sm i luleå. men innan det är klart så har vi en jobbig dag framför oss.

idag så har jag paddlat k2 1000m tillsammans med björn granstedt vi blev 3:a. känns ganska okej.

imorgon så har vi en fart fylld dag att genomföra med guld i sikte.
vi börjar dagen med k4 200m där vi har stor chans att ta ännu ett guld. efter det så blir det 4x200m alltså staffett. där vi också har stora möjligheter att ta guld. sista loppet för dagen och för detta sm:et blir k4 5000m, ett väldigt jobbigt lopp där vi redan ser fram emot målgång.


sm, torsdag

Hej idag får det bli ett kort inlägg.

Idag så har jag paddlat k4 1000m tillsammans med Erik gustafsson, Björn granstedt och Petter öström. det blev yttligare ett GULD för vaxholms del på denna distansen i dag. vi har redan skrapat ihop 24 st sm medaljer när det återstår 2 dagars tävlande. i morgon så går jag och Björn ut på k2 1000m kl 9,22. det kommer bli fett.!!

läs mer och titta på lite klipp på våran gemensama blogg. www.vkselit.blogg.se där kan ni följa Mig, Sara, Evelina, Björn och petter på både text,bilder och Filmer.

Ha det så bra så hörs vi i morgon.!

/Erik

SM, so far!

Hej!

Idag har den viktigaste distansen avgjorts på sm för min del, k1 200 meter H22.

Under dagen så har det varit nervöst, laddat och kul. började dagen med försök på k1 200m. det känndes riktigt bra redan från första start, kände mig explosiv och uthållig. även mitt mellanhit gick bra, jag vann både försöket och mellanhitet. nä det sen var dax för finalen så blev det mer nervöst. jag var mycket laddad inför detta lopp. jag ville verkligen ta medalj och det gjorde jag. det blev ett silver för mig på k1 200. före mig var tränings, klubb kompisen Petter öström grattis till honom som tog sitt välförkänta sm guld på distansen. vi tog även guld på k2 200 meter lite senare på dagen.

jag är mykcet nöjd med dagens resultat och förhopningsvis så blir den en fortsat bra sm vecka för min del.

mina resultat hitentills:

Måndag: k4 500 meter GULD
Tisdag: k2 500 meter Fyra
Onsdag : k1 200 meter SILVER
               k2 200 meter GULD

imorgon torsdag så blir det k4 1000 meter H22.


/Erik
FOTO: Madde Tingström.

SM

Då var vi i luleå sm statar i morgon. det blev en lång resa med tåget, sverige är väääldigt långt. 13 timmar.

imorgon så drar sm i gång det startar med k1 500 men jag kommer inte att ställa upp. har lite ont i mina underarmar. i morgon så kör jag k4 500 både försök och final. det kommer gå väldigt fort!! för oss i alla fall.  :P

vi bor på sunderbyns folkhögskola, hotell och vandrahem. väldigt fint. och god mat!

hör av mig i morgon om hur det har gått!

/Erik

Warmm!

31 grader ute just nu! riktigt varmt. idag har varit en riktig slödag. har vilat mycket gått lite på stan och packat allt till SM.

har även hämtat petters extra paddel på klubben. han åkte till tyskland i går på en sprint cup som han hade blivit inbjuden till. paddeln som han har med sig dit har tyvärr gått sönder. han skulle starta sitt andra lopp, skulle möta ronald Rouer när han bröt paddlen och välte. tur att dom har varmare där än vad vi har här.

snart ska jag och sara åka in till tåget som ska ta oss till SM i luleå. en lång resa blir det. tur att det är sovtåg!

Idag fyller även kissen år! 5 blir hon. 35 människor år. igentligen en gammal tant.


/Erik


K4 och pack dax

Hej.

Idag började dagen med ett fotografering av k4:an, bilderna blev riktigt bra! vi fottade även i går men då var det k1 som gällde. vi körde själv klart ett pass när vi ändå var ute ;) det blev 8x100m max! jäklar va det går undan:)!
Nicklas persson visade sig även ute på vattnet i dag. han har kört varje morgon pass hela veckan. riktigt kul att se han!

Nu ska jag ner till klubben och köra k2 med Björn. för er som inte vet så ska han och jag köra på u23EM i Moskva. distansen K2 500m. kan bli riktigt jobbigt men kul:). jag ska även köra k2 200m tillsammans med Fredrik Schill. www.chillamedschill.blogg.se. kika!

Ikväll så ska vi packa alla kanoter till SM. släpet går i morgon bitti upp till luleå. det blir en himla massa kanoter som ska på släpet. ungefär 4 k4:or kanske 10 k2:or och ett antal k1. ska bli lite kul att packa dem det är en bra känsla när det är dax för SM.

Känslan i kroppen är riktigt bra. har fått in mina gympass denna veckan och även min överfart in för nästa vecka. det kommer att gå undan så se upp!!.





Bilden tog pappa när han var uppe i vaxholm förra veckan!! hemma från piratjagandet;) tack pappa!

SM

snart är det dax för sm. jag och sara åker upp på lördag kväll med sovtåg. det ska bli riktigt roligt att köra sm i år. det blir första sm:et som vaxholmare. vi får hoppas på många medaljer:)

Har varit ute och kört sprintar i dag känner mig laddad och stark. lite tung i underarmarna, det kan bli så när det blir mycket stillastarter. hoppas det släpper fram till tävlingen. varmt är det ute i alla fall det är ju ett plus.


EM i Trasona

Nu har jag verit hemma från EM i två dagar. EM för mig blev sådär...

Jag och Petter Öström flög ner tillsammans med naprapaten Tomas Wissing tidigt på torsdag morgon 07:00 lyfte planet. vi landade i Oviedo kl 14 ungefär en hyfsat lång resa. kom fram till hotellet kl 4. hotellet vi bodde på var kanon ett fyr stjärnigt, ett år gammalt hotell, rena lyxen. Petter och jag bodde tillsammans i ett riktigt schyst rum.

När vi träffade landslags kaptenen bengt så fick jag reda på att det var jag som skulle bli fanbärare på invigningen eftersom jag var yngst i laget, tack alla för det. det var riktigt kul........eller?

dagen där på, fredag blev det en hyfsat sen uppgång för mig och petter eftersom vi inte skulle tävla på fredagen. det blev lite meck med kanoterna checka tävlingsplatsen och reka banorna inann start på lördagen. det blev även en del pingpong för oss. Tyvärr så blev det inte många vinster för mig i pingpongen petter han va lite vassare än mig på det, nämde jag att han har spelat i samma klubb som JO :P haha.
på kvällen rycktades de om att personer i laget hade blivit magsjuka och hade feber. som tur är så klarade jag och petter oss från det men min kära k2 partner blev riktigt dålig.

Lördagen var kommen och det var dax för att Rejsa. första loppet för mig startade på eftermiddagen kl 1540, försök k2 200 m. min kolega i kanoten kännde sig inte så pigg klagade på ont i ryggen och leder. dålig i magen å så. det känndes trisst. men vi körde i alla fall. loppet gick sådär vi var 4 i mål och gick vidare till semifinal. väl där så ville vi vara bland de 3 första för att gå till final. vi gav allt vi hade men det räkte inte ända fram det blev en b-final. så kan det gå när en av två inte mår bra och är sjuk. det blev tyvärr ingen b-final för oss Anders som jag paddlar med låg med väldigt hög feber och knappt kontaktbar. så det fick bli en final lös söndag för mig.

Det va kul att vara på plats i allafall. självklart vill man ju prestera men det är svårt när det blir som det blev. det kommer fler stora mästerskap det var ju trotsallt mitt första.





Jag och svenne efet försöket.

Hejsan!

Hej allihop!
Nu har jag äntligen fått tummen ur och skaffat mig en blogg. hoppas den kommer bli välbesökt.

För er som inte vet vem jag är så heter jag Erik Svensson och tävlar och tränar kanot. bor i vaxholm och tävlar för vaxholms kanotsällskap.




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0